Nieuws

Wat is zwerfafval?

Afval is overal te vinden en iedereen heeft ook afval. Afval wat weggegooid of achtergelaten wordt op plekken waar het niet hoort wordt zwerfafval genoemd. Er is veel verschillend zwerfafval en bij sommige afval duurt het erg lang voordat het… (LEES MEER)

Waarom een tussenwoning zo duurzaam is

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen? Wellicht is een tussenwoning de woning die u zoekt! Met een tussenwoning heeft u namelijk een erg duurzame woning, wat u jaarlijks zal merken aan de energiekosten. Daarbij is een tussenwoning vanzelfsprekend… (LEES MEER)

Duurzame energie is populair

zonnepanelen

Zonne-energie is hot De populariteit van duurzame energie neemt alsmaar verder toe. Enkele jaren geleden was duurzame energie voor veel mensen nog een ver-van-mijn-bed-show maar tegenwoordig is duurzame energie een significant onderdeel van ons leven. Er zijn zelfs energiebedrijven waar… (LEES MEER)

Waarom geen duurzamere dakkapellen?

Met enige zekerheid kunnen we concluderen dat nergens ter wereld meer dakkapellen worden geplaatst dan in Nederland. Zodra de gemiddelde Nederlander de zolder te krap vindt wordt een dakkapel geplaatst. Natuurlijk is dat niet erg, maar het is wel jammer… (LEES MEER)

Duurzaam loodgieterswerk

Loodgieterswerk is iets waarbij het milieu aspect om de hoek komt kijken. Maar is er eigenlijk ook zoiets als duurzaam loodgieterswerk? Duurzame keuzes voor de CV ketel Als er iets is waar duurzame opties gekozen kunnen worden, is het wel… (LEES MEER)

Energie besparen met het energielabel voor apparaten

Nederlanders verbruiken zestien keer zoveel elektriciteit als in 1950 (CBS). Energielabels moeten consumenten helpen bij het verminderen van het elektriciteitsverbruik. Wanneer een oude wasmachine of koelkast vervangen moet worden, geldt het energielabel als handvat voor energiebesparing. Toch lijkt lang niet… (LEES MEER)

Huisportaal.nl over isoleren

Ondanks dat de woningmarkt weer langzaam aantrekt, is het verkopen van een huis nog steeds een grote opgave. Er zijn verschillende manieren om je woning of appartement aantrekkelijk te maken voor opers. Goede isolatie is een manier en steeds belangrijker…. (LEES MEER)

Groen dak

Behalve dat een groen dak bijdraagt aan een gezond, prettige leefomgeving help je ook mogelijke wateroverlast te beperken. Er zijn gemeenten en waterschappen die subsidie geven aan consumenten die een groen dak willen aanleggen. Door de groeiende wateroverlast, onder invloed… (LEES MEER)

Klimaatcompensatie

Tijdens het verwarmen van het huis, door het gebruik van warm water en apparaten en tijdens (openbaar) vervoer veroorzaakt iedereen uitstoot van het broeikasgas CO2. Een manier die kan helpen om de gevolgen van deze CO2-uitstoot te verminderen is klimaatcompensatie…. (LEES MEER)

Investeringen voor duurzaamheid

Het is mogelijk om gratis energie te besparen, maar het kan meer opleveren door hierin te investeren. Er zijn vaak subsidies en acties voor energiebesparende maatregelen in huis. Je kunt natuurlijk ook eigen geld of een lening gebruiken om de… (LEES MEER)