Waarom een tussenwoning zo duurzaam is

Bent u van plan om binnenkort te verhuizen? Wellicht is een tussenwoning de woning die u zoekt! Met een tussenwoning heeft u namelijk een erg duurzame woning, wat u jaarlijks zal merken aan de energiekosten. Daarbij is een tussenwoning vanzelfsprekend erg gezellig, mits u leuke buren heeft aan beide kanten. Naast een tussenwoning zou u ook kunnen kiezen voor een appartementencomplex, waarbij u een appartement in het midden van dit complex zou nemen. Hierbij geniet u van dezelfde voordelen als bij een tussenwoning in een woonwijk.

Wat maakt een tussenwoning duurzaam?

Niet iedereen geeft de voorkeur aan een tussenwoning, mede door het feit dat je bij een hoekwoning vaak meer ruimte hebt. Toch biedt een tussenwoning verschillende interessante voordelen. Met een tussenwoning hoeft u veel minder warmte op te wekken, doordat er minder warmte wegstroomt en doordat de woningen van uw buren uw eigen woning gedeeltelijk opwarmen. Zo bespaart u jaarlijks op de energiekosten!

Dit geld kunt u investeren in een betere CV-ketel, dubbel glas of andere producten die bijdragen aan een grotere mate van duurzaamheid in uw woning.

Tips voor een duurzame woning

Naast het feit dat u bij een tussenwoning profiteert van de warmte die uw buren opwekken, zijn er nog verschillende andere stappen die u kunt zetten om te werken aan de duurzaamheid van uw woning. Denk bijvoorbeeld aan een energiezuinigere CV-ketel! Veel consumenten maken momenteel gebruik van de combinatie tussen een losse CV-ketel en een losse boiler. Als gevolg hiervan hebben er twee apparaten energie nodig, evenals dat u jaarlijks twee apparaten moet laten onderhouden. Veel beter is het om een combiketel te laten installeren, waarmee u bespaart op de energie- en onderhoudskosten.

Ook kunt u zorgen voor een betere isolatie in uw woning. Zorg bijvoorbeeld voor een extra isolatielaag tussen muren of onder uw plafond, waarmee er meer warmte in uw woning blijft en u dus minder energie verbruikt voor het opwarmen van uw kamers.