Ook zakelijk profiteren van energievergelijkers

Energievergelijkingswebsites die consumenten in staat stellen om energieleveranciers te vergelijken en over te stappen winnen steeds meer aan populariteit. Maar wist u al dat deze websites ook interessante mogelijkheden bieden om zakelijk een flinke besparing op de energiekosten te realiseren?

Bedrijfskortingen en lage tarieven

Energievergelijkers als Verlaagjemaandlasten.nl en Energievergelijker.nl zijn populaire platforms om flinke besparingen te maken op energiekosten. Ook voor zakelijke gebruikers! Als eigenaar van een bedrijf wilt u de zakelijke lasten natuurlijk laag houden om aan het einde van de maand voldoende winst over te houden. Feit is dat energiekosten een flinke doorn in het oog kunnen zijn en behoorlijk kunnen oplopen. Tegelijkertijd kunt u behoorlijk op deze kosten besparen door te profiteren van bedrijfskortingen en lage energietarieven door middel van het zakelijk vergelijken van energie.

Kunt u zakelijke energie afnemen?

Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan kunt u zakelijke energie afnemen. U bent echter niet altijd verplicht om als (zelfstandig) ondernemer een zakelijk contract voor energie af te sluiten. Werkt u bijvoorbeeld vanuit huis? Dan is het raadzaam om particuliere én zakelijke energie te vergelijken, zodat u zeker weet dat u het goedkoopst mogelijk uit bent. Gebruikt u meer dan toegestaan is als particulier? Dan is het vaak extra voordelig om zakelijk energie af te nemen. Bij een zakelijk contract kunt u weer maximaal 3x80A afnemen, voordat u wordt beschouwd als grootverbruiker en niet in aanmerking komt voor de voordelen van de zakelijke energievergelijker.

De goedkoopste zakelijke energieleverancier

Niet alleen op de particuliere markt, maar ook op de zakelijke energiemarkt is er veel concurrentie tussen energieleveranciers. Dit komt tot uiting in de vorm van aanbiedingen en kortingen, ook specifiek voor het Midden- en Kleinbedrijf. Op de energievergelijkingswebsites vindt u modules die speciaal zijn ingericht voor het MKB, waar de prijzen afwijken van die voor de reguliere consumenten. Energiemaatschappijen willen graag nieuwe klanten werven, vooral via vergelijkingsplatforms om de concurrentie voor te blijven, en komen daarom met hele aantrekkelijke kortingen en welkomstpremies. Door eenvoudig en onafhankelijk de goedkoopste energieleverancier te vinden en snel over te stappen kunt u de vaste energielasten aanzienlijk verlagen.